Deze website gebruikt cookies
×
×
 x 

Winkelwagen is leeg
Zoeken

Blog

Ben jij thuis in verband met Corona? Neem dan nu extra tijd voor jezelf én voor je lichaam.

In deze tijden met het corona virus kom je er niet omheen! Vaker handen wassen, afstand houden, papieren zakdoekjes gebruiken en niemand aanraken! Ook bij Biostijl wassen we vaker onze handen. Vooral nu de handgel steeds op is. Maar daarbij vergeten we onze huid niet. Onze huid heeft juist nu wat meer onze aandacht nodig! 

Onze tips op een rijtje:

Het gebruik van proefdieren

Het gebruik van proefdieren voor het testen van verzorgingsproducten is verboden in Europa, al sinds 2013. Dat betekent dat er per jaar 50.000 dieren worden gespaard van wrede, nutteloze proeven. Op 50.000 dieren worden geen eindproducten meer getest maar ook geen bestanddelen van die producten.

In China zijn dierproeven verplicht

In China zijn dierproeven op verzorgingsproducten juist verplicht.

Dat de mens te veel plastic afval heeft geproduceerd en nog steeds produceert, is nu wel zo'n beetje bij iedereen bekend. Dat er veel maatregelen worden genomen door regeringen en andere instanties om dat tegen te gaan, weten we ook. Maar nog altijd is dat bij lange na niet genoeg.

Hartverscheurend zijn de foto’s van dode vissen die plastic in hun maag hebben, schildpadden die verstrikt zijn geraakt in visnetten of drinkrietjes in hun ogen hebben, vogels die hun nest maken met plastic verpakkingsmateriaal. Natuurlijke ecosystemen raken ontwricht. Maar ook van foto’s van arme kinderen, die op bergen plastic afval dat uit westerse landen naar landen in de Derde Wereld is vervoerd, zoeken naar iets van waarde om te verkopen, krijg je een steen in je maag.

Natasja van Oosterhout, blogger van beautyspots, heeft een review geschreven over de producten van Biostijl. Deze gaat over de body scrub aardbei.
****************************** 

Biostijl Body Scrub Aardbei: pure verwennerij!

Jojoba-olie is een in toenemende mate populair bestanddeel van veel verzorgingsproducten. Bij Biostijl verkopen we ook producten waar deze olie in verwerkt is. Maar wat is nu eigenlijk jojoba-olie? Waar het komt jojoba-olie vandaan en waarom zijn we er zo dol op? Jojoba-olie is eigenlijk geen olie maar een was. We spreken alleen van olie omdat hij bij kamertemperatuur vloeibaar wordt. Jojoba-olie wordt gewonnen uit de zaadjes van de jojobastruik, de Simmondsia chinensis. Deze struik komt voor in Noord-Amerika en Mexico, en werd in die streken al in het begin van de 18e eeuw gebruikt door de oorspronkelijke bewoners van Amerika om hun huid en haar te verzorgen.
 

Verpakkingen

Flessen, dozen, blikken, we kunnen niet zonder verpakkingen. Voor een deel klopt dat natuurlijk, want bijvoorbeeld bodylotion zonder flesje of tandpasta zonder tube zou niet zo handig zijn, maar het mag best ietsje minder. Vooral omdat het afval dat wij mensen creëren een grote impact op het milieu heeft. Denk maar aan de plastic soep in de oceanen en de talloze slachtoffers onder de dieren die hij veroorzaakt.
Nadat in de jaren zestig van de vorige eeuw het besef ontstond dat als er niets aan de afvalberg werd gedaan het milieu onherstelbare schade zou oplopen, werd in de jaren zeventig het eerste milieubeleid gevormd. Bepaalde soorten afval, zoals glas, papier en groenafval werden ingezameld en het afgelopen decennium is daar plastic bij gekomen. Het vroegere plastic was niet afbreekbaar en zorgde voor grote vervuiling in en schade aan de natuur. Maar dankzij technologische ontwikkelingen kan inmiddels een deel van het plastic afval, datgene wat in verpakkingsmaterialen is verwerkt, worden hergebruikt. Steeds meer plastic verpakkingen worden gemaakt van bio-plastic, dat dus wel biologisch afbreekbaar is.

Natasja van Oosterhout, blogger van beautyspots, heeft een review geschreven over de producten van Biostijl. Deze gaat over Messinian spa body butter en douchegel citroen-vijg.

******************************

Messinian Spa Lemon & Fig Shower Gel en Body Butter

 

Natasja werd meteen enthousiast toen we haar vroegen om deze producten te reviewen. ze koos voor de Messinian Spa Lemon & Fig lijn. Messinian Spa is een natuurlijk verzorgingsmerk uit Griekenland, dat daar hele mooie maar vooral fijne verzorgende producten maakt.

Baarden maken de man en juist dáárom moet je deze verzorgen


Lieve mannen,

Een blog speciaal aan jullie gericht. Sit back and relax want deze blog loont echt wel de moeite om eens te lezen. Je komt onder andere te weten welke producten er bestaan om jou baard te verzorgen, waarom het beter is om baardolie te gebruiken, verschillende baardstijlen, hoe je baardgroei kan stimuleren enzovoort. Zoals je kan lezen zullen er een aantal super interessante onderwerpen worden aangehaald, speciaal voor jullie.

 

"Passie, aangevuld met een flinke dosis no-nonsense."

SUIT is ontstaan vanuit een overtuiging over en een passie (lees: obsessie) voor mooie, maar vooral gezonde huidverzorgingproducten. Ja, ze zijn ijdel en ze houden van luxe. Ze vinden het heerlijk om hun zelf te verwennen. Zij weten ook wat mooie, gezonde en pure ingrediënten voor je huid kunnen doen. De basiswaarden eenvoud, transparantie en een no-nonsense houding zie je terug in hun producten en verpakkingen.

De zon en onze huid

De zon heeft een gunstig effect op ons, daar bestaat geen twijfel over. De zon stimuleert de aanmaak van vitamine D en dit geeft ons veel energie en zorgt ook nog eens voor een mooi bruin kleurtje. Maar… helaas is het voor onze huid niet gezond om langdurig te worden blootgesteld aan de zon. Langdurige blootstelling aan de zon kan leiden tot behoorlijke schade aan je huid door UVA, UVB en IR straling. Het zorgt voor veroudering en verbranding en van je huid. En in sommige gevallen kan het zelfs tot huidkanker leiden. Vroeger was het schadelijke effect van de zon niet bekend, maar tegenwoordig is iedereen daar gelukkig wat bewuster mee bezig en worden er ook maatregelen genomen om beschadiging van de huid te voorkomen. 


TOP