• 06-53715371
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Natuurlijke deodorant

Natuurlijke deodorant heeft tal van voordelen ten opzichte van de synthetische varianten, maar waarom is natuurlijke deodorant eigenlijk beter is dan een synthetische variant?

Natuurlijke deodorant: de voordelen ten opzichte van synthetische varianten

Natuurlijke deodorant is een verborgen parel in de wereld van persoonlijke verzorging. Het is meer dan alleen een alternatief voor synthetische varianten; het biedt een hele reeks voordelen die je wellicht verrassen. Deze groeiende trend naar natuurlijke deodorants is geen toeval. Mensen worden zich steeds bewuster van de ingrediënten die ze op hun huid aanbrengen en de impact ervan op hun welzijn op lange termijn. En terecht! Natuurlijke deodorants zijn samengesteld uit ingrediënten zoals plantaardige extracten, essentiële oliën en mineralen, in tegenstelling tot synthetische varianten vol chemicaliën en aluminium. Dit betekent dat ze zachter zijn voor je huid, terwijl ze heel erg effectief zijn in het bestrijden van geur. Bovendien zijn ze vriendelijker voor het milieu, omdat ze biologisch afbreekbaar zijn en minder schadelijke stoffen in het water en de bodem brengen.

In deze blog duik ik dieper in op wat natuurlijke deodorant precies inhoudt en waarom het een slimme keuze is voor zowel jezelf als de planeet.

 

Wat is natuurlijke deodorant?

Natuurlijke deodorant wordt met zorg samengesteld uit natuurlijke ingrediënten met vele voordelen voor je huid en je algehele gezondheid. Denk aan essentiële oliën, plantaardige oliën, bijenwas en bicarbonaat. Elk ingrediënt heeft unieke eigenschappen om geur te neutraliseren, zweet te absorberen zonder de poriën te verstoppen en de huid te verzorgen. Plantaardige oliën zoals kokosolie en jojoba-olie worden toegevoegd omdat die niet alleen hydrateren, maar ook helpen bij het balanceren van de natuurlijke pH-waarde van de huid. Bovendien bevat natuurlijke deodorant geen aluminium, parabenen of andere synthetische stoffen die vaak worden gevonden in synthetische deodorant. Parabenen worden vaak gelinkt aan verstoring van hormonen. Door het vermijden van schadelijke ingrediënten is natuurlijke deodorant niet alleen veiliger voor dagelijks gebruik, maar ook een vriendelijkere keuze voor zowel jou als de planeet.

 

Voordelen van natuurlijke deodorant

  1. Geen schadelijke chemicaliën: als we het over synthetische deodorants hebben, komen aluminium en parabenen vaak om de hoek kijken. Maar hier is het ding: ze zijn gelinkt aan allerlei gezondheidsproblemen. Borstkanker? Check. Verstoring van hormonen? Yep, dat ook. Dat maakt het best wel griezelig als je bedenkt dat ze in veel synthetische deodorants zitten. Gelukkig bevatten natuurlijke deodorant niet van die enge ingrediënten. Dat maakt het een veel veiligere keuze voor je dagelijkse routine. Weg met die zorgen over potentiële gezondheidsrisico's!

  2. Milieuvriendelijk: als we het hebben over het milieu, is synthetische deodorant niet echt een eco-vriendelijke keuze. Die chemicaliën waar het vol mee zit, belanden vaak in de natuur en dragen bij aan vervuiling. Best zorgwekkend, toch? Maar natuurlijke deodorant gaat voor de groene aanpak! Pure natuurlijke ingrediënten die de planeet geen schade berokkenen. Geen chemicaliën die onze wateren vervuilen of de bodem aantasten. Dat betekent minder impact op onze prachtige planeet, minder zorgen over wat er in de aarde, maar ook op jouw huid, terechtkomt. Het is een kleine stap, maar wel eentje met een grote positieve impact op onze omgeving.

  3. Minder irritatie: synthetische deodorants zijn soms echt een plaag voor je huid. Ze kunnen irriteren en zorgen voor die vervelende uitslag en jeuk. Geen pretje! Maar weet je wat het mooie is aan natuurlijke deodorant? Geen van die irriterende chemicaliën die je huid laten flippen. Dus, als jij een gevoelige huid hebt, dan is dit spul echt jouw vriend. Het houdt je fris zonder die nare bijwerkingen.

    Maar hé, hier komt iets om op te letten: sommige natuurlijke deodorantcrèmes hebben bicarbonaat of baking soda als ingrediënt. Ze zijn vaak heel zacht voor de huid, maar raad eens? Veel mensen zijn daar gevoelig voor. Als jij er een van bent, dan is het misschien verstandig om voor een roller of pompspray te gaan. Of een deodorantcrème zonder backing soda. Die zijn vaak wat vriendelijker voor mensen met zo'n gevoeligheid of allergie. Het is gewoon een kwestie van het vinden van wat het beste werkt voor jouw huid.

  4. Effectieve geurbestrijding: natuurlijke deodorants zijn geweldig in het bestrijden van geuren, echt waar! Ze zitten vol met essentiële oliën die optreden tegen zweetgeur. Deze oliën zijn geweldig omdat ze die ongewenste luchtjes neutraliseren zonder je poriën te verstoppen. Met andere woorden, je blijft fris zonder je zweetklieren te blokkeren. Echt, het is een goede balans tussen frisheid en ademend vermogen voor je huid.

 

Hoe gebruik je natuurlijke deodorant?

Natuurlijke deodorant laat je zweet niet verdwijnen - dat zou je ook niet moeten willen, want zweten is een natuurlijk proces! Maar waar natuurlijke deo's wél in uitblinken, is het laten verdwijnen van die vervelende geurtjes. Het gebruik ervan is supersimpel. Gewoon aanbrengen op schone, droge oksels en je bent good to go! Veel mensen vinden het aanbrengen van deodorant met de vingers niet echtprettig. Maar weet je, er is altijd een zonnige kant! Je kunt altijd kiezen voor een andere manier van aanbrengen, zoals met een roller of een spray. Dat betekent minder gedoe met je vingers en meer gemak, wat voor veel mensen echt een pluspunt is.

 

Conclusie

Natuurlijke deodorant is echt een winnaar als je het vergelijkt met synthetische varianten. Het zit boordevol voordelen die de moeite van het overwegen waard zijn. Laten we eens kijken naar die veiligheid - daar is natuurlijke deo echt een topper in. Geen rare chemicaliën zoals parabenen en aluminium die in verband worden gebracht met allerlei gezondheidsproblemen. En laten we het hebben over vriendelijkheid voor Moeder Aarde - natuurlijke deodorant laat geen ecologische voetafdruk achter zoals die synthetische broertjes en zusjes. Dat betekent minder zorgen over wat er in onze geliefde omgeving terechtkomt. Maar we gaan verder: die huid van ons, oh zo gevoelig soms! Nou, natuurlijke deodorant is als een zachte omhelzing voor je huid, zonder die vervelende irritatie die synthetische deodorants kunnen veroorzaken. En die geur? Die wordt op een slimme manier aangepakt zonder je poriën te verstoppen met die beruchte aluminiumverbindingen. Dus, als je op zoek bent naar een veiliger, groener en huidvriendelijker alternatief voor synthetische deodorant, is de overstap naar natuurlijke deodorant echt het overwegen waard. Het is als een cadeautje voor jezelf én voor de wereld om je heen.

 

Natuurlijk wil jij toch ook weten wat je precies op je huid smeert? Dat is toch wel belangrijk! Waarom zou je jezelf niet een beetje beter willen informeren over de producten die je dagelijks gebruikt? Schrijf je in voor  gratis minicursus en kom er achter wat er in je verzorgingsproducten zit. 

 


  

Bedrijfsgegevens

Biostijl

Terpwei 1
9114 AB Driezum
info@biostijl.nl
0519-295088 of 06-53715371
KvK-nummer: 66646499
BTW-nummer: NL001426888B08
Bankrekeningnummer:
NL31KNAB 0400 6831 64
 

 

 

facebook 3

 

instagram

 

pinterest

menu mobile

nieuw logo biostijl