• 06-53715371
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Schadelijke stoffen in lippenbalsems

Onlangs verscheen er een interessant nieuwsartikel van een consumentenorganisatie in België over schadelijke stoffen in lippenbalsems. Ook rtlnieuws in Nederland heeft er een artikel aan gewijd. Ze waarschuwden over de schadelijke MOSH en MOAH die in veel lippenbalsems verwerkt zijn.

Schadelijke stoffen in lippenbalsems: MOSH en MOAH

Recentelijk is er door consumentenorganisaties in België en Nederland gewaarschuwd voor schadelijke stoffen in lippenbalsems. Het gaat hierbij om MOSH (Mineral Oil Saturated Hydrocarbons) en MOAH (Mineral Oil Aromatic Hydrocarbons), die mogelijk kankerverwekkend zijn. Deze stoffen zijn afkomstig van minerale oliën die worden gebruikt als ingrediënten in lippenbalsems. Er is gebleken dat deze stoffen aanwezig zijn in veel verschillende lippenbalsems, zelfs bij gerenommeerde merken.

MOSH (Mineral Oil Saturated Hydrocarbons) en MOAH (Mineral Oil Aromatic Hydrocarbons), zijn mogelijk kankerverwekkend. Van MOSH wordt vermoed dat het zich opstapelt in de organen en gezwellen kan vormen in de lymfeklieren, lever en milt.

 

Schadelijke stoffen in lippenbalsems van bekende merken

Uit een test met 21 lippenbalsems bleken er 15 MOSH of MOAH te bevatten. Hierbij zijn ook producten van bekende merken zoals Labello, Yves Rocher en Maybelline. Zelfs merken die bij de apotheker verkocht worden, zoals Vichy, Neutrogena, Avène en Louis Widmer, bevatten deze schadelijke stoffen. Deze bevindingen zijn alarmerend, aangezien lippenbalsems worden gebruikt op de gevoelige huid van de lippen, die gemakkelijk in contact kan komen met de mond en de slokdarm.

Hoewel de geleerden stellen dat er geen reden tot paniek is en dat de risico’s alleen bij een hoge dosis aanwezig zijn, willen wij dit risico niet lopen. Het is belangrijk om te beseffen dat het risico van deze schadelijke stoffen cumulatief is. Dit betekent dat bij langdurig gebruik van lippenbalsems met MOSH en MOAH, de hoeveelheid schadelijke stoffen in het lichaam kan toenemen.

Ik wil dit risico niet lopen, jij wel? Zelf gebruik ik alleen de natuurlijke lippenbalsems die verkrijgbaar zijn in de webshop. Deze lippenbalsems zijn puur natuur, dierproefvrij en biologisch. Dan weet je zeker dat je goed zit. Niet alleen voor jezelf maar ook voor je hele gezin. 

 

Kies voor natuurlijke lippenbalsems zonder schadelijke stoffen

Om dit risico te vermijden, raad ik je aan om te kiezen voor natuurlijke lippenbalsems zonder schadelijke stoffen. In de webshop zijn alleen puur natuurlijke, dierproefvrije en biologische lippenbalsems verkrijgbaar. Deze lippenbalsems zijn gemaakt van natuurlijke ingrediënten zoals bijenwas, kokosolie en cacaoboter, sheaboter, kokosolie en vitamine E, die de lippen hydrateren en beschermen zonder schadelijke stoffen. Zo weet je zeker dat je goed zit. Niet alleen voor jezelf maar ook voor je hele gezin.

 

Tot slot

Het is belangrijk om bewust te zijn van de schadelijke stoffen die in veel traditionele lippenbalsems voorkomen. Als je op zoek bent naar een natuurlijke lippenbalsem, let dan op de ingrediëntenlijst. Zorg ervoor dat er geen minerale oliën, petrolatum of synthetische kleur- en geurstoffen in zitten. Kies voor lippenbalsems die natuurlijke oliën, boters en bijenwas bevatten. Deze ingrediënten zijn niet alleen veilig en effectief, maar hebben ook nog eens een heerlijke geur en smaak. Bij Biostijl vind je alleen natuurlijke lippenbalsems, en ik ben er zeker van dat je er een vindt die bij je past en die je lippen de verzorging geeft die ze verdienen.

 

 


  

Bedrijfsgegevens

Biostijl

Terpwei 1
9114 AB Driezum
info@biostijl.nl
0519-295088 of 06-53715371
KvK-nummer: 66646499
BTW-nummer: NL001426888B08
Bankrekeningnummer:
NL31KNAB 0400 6831 64
 

 

 

facebook 3

 

instagram

 

pinterest

menu mobile

nieuw logo biostijl