• 06-53715371
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Baardolie en andere zaken voor een perfecte verzorging van je baard

Baardolie en andere zaken voor een perfecte verzorging van je baard

Lieve mannen, Een blog speciaal aan jullie gericht. Sit back and relax want deze blog loont echt wel de moeite om eens te lezen. 
Lieve mannen, Een blog speciaal aan jullie gericht. Sit back and relax want deze blog loont echt wel de moeite om eens te lezen. Je komt onder andere te weten welke producten er bestaan om jou baard te verzorgen, waarom het beter is om baardolie te gebruiken, verschillende baardstijlen, hoe je baardgroei kan stimuleren enzovoort. Zoals je kan lezen zullen er een aantal super interessante onderwerpen worden aangehaald, speciaal voor jullie. 

Baarden maken de man en juist dáárom moet je deze verzorgen

Maar hoe moet je je baard verzorgen? Het verzorgen van de baard vergt voor iedere lengte een andere aanpak.Voor elk baardtype geldt wel dat je baard regelmatig gewassen moet worden zodat de huid onder je baard goed schoon en gehydrateerd blijft. 

 

Verschillende baardstijlen

In dit artikel laat ik jullie eerst even kennismaken met een drietal populaire baardstijlen. Wie weet herken je jezelf wel in één van de stijlen of doe je een aantal leuke ideeën op:


De stoppelbaard of schaduwbaard:

vroeger werd deze baardstijl al gauw toegeschreven aan luiheid maar is dit volledig hot! Girls loving it! Maar let op, ook al zijn je baardharen kort, toch moet je ook deze baard en huid verzorgen! Don’t forget!
 
stoppelbaard
 
 

De Verdi-baard:

Met deze baardstijl sta je echt wel in de spotlights. De Verdi-Baard is een combinatie van een zeer verzorgde baard en een bijgesneden korte snor.
 
verdi baard
 
 

De Garibaldi baard:

Een baardtype dat je goed moet onderhouden en tijd kost. Eigenlijk kan je wel zeggen dat je deze baardstijl de afgelopen jaren meer en meer ziet. Dit is typisch een baard die je bij de Hipstertrend ziet. Symbool van mannelijkheid.
 
garibaldi baard

Jullie lezen het goed. Al eeuwenlang staan baarden symbool voor kracht, volwassenheid, gezag, vrijheid en mannelijkheid. In bepaalde culturen en geloofsovertuigingen konden ze zover gaan dat mannen zonder baard geen echte mannen waren in hun ogen. Straf! In de Middeleeuwen werd het aanraken van een baard dan ook als belediging gezien en werd men dan uitgedaagd voor een gevecht tot de dood. Yiiikes!
 
Ook uit onderzoek blijkt dat wanneer je als man een baard hebt, jezelf een stuk mannelijker vindt en je daar ook naar gedraagt. Mannen gedragen zich dan assertiever en dominanter. Herken je jezelf hier in?
 
 

Waarom je toch je baard wel af en toe moet trimmen

Ik hoor het velen denken; kan ik mijn baard niet gewoon laten groeien? Hierin moet ik jullie echt teleurstellen lieve heren. Je baard heeft net zoveel onderhoud en verzorging nodig als je hoofdharen. Het zou natuurlijk easy peasy zijn om de natuur gewoon zijn gang te laten gaan maar zet dan maar een mooie volle en verzorgde baard uit je hoofd.

Een baard moet je dus ook echt wassen maar daar vertel ik jullie straks wat meer over.

Het lijkt een beetje vreemd en tegenstrijdig maar als je graag een volle baard wil moet je juist gaan trimmen met een baardtrimmer. Het is zo dat niet elk haartje even snel groeit. Per maand mag je rekenen dat je haren 1,5 cm langer worden. Als je niet gaat trimmen krijg je dus een baard met langere en kortere haren, die er al snel onverzorgd en niet vol zal uitzien. Om een mooie en volle baard te krijgen, trim je de langere haren tot dezelfde lengte als alle andere bardharen. Zo blijft alles mooi gelijk en krijg je die volle baardlook waar je altijd van gedroomd hebt.

 

Tips en tricks om de baardgroei te stimuleren

Er zijn een aantal middeltjes om je baardgroei te stimuleren. Verwacht geen drastische wondermiddelen want die zijn er niet. Je kan de natuur altijd een handje helpen maar sommigen hebben nu eenmaal het geluk om een lange volle baard te kunnen laten groeien, en anderen jammer genoeg niet. Het is net zoals met het haar op je hood. De één heeft een een volle haardos en de ander een bosje vlas. Bewust zijn met je voeding kan je al een hele eind verder helpen. Door voedingsmiddelen te eten die vitamine C, E en B6 bevatten, zal je huid en ook je haar (en dus ook je baardhaar) gezonder worden. En gezond betekend dan ook dan je haren sterker zullen groeien. De aminozuren uit eiwitten bij onder andere vlees en de gezonde vetten uit bijvoorbeeld vis zal de baardgroei stimuleren. Daarnaast is een gezonde levensstijl ook echt van belang. Wie vermoeid is en veel stress heeft doet het cortisol in zijn bloed stijgen. Hierdoor kan je zelfs haren gaan verliezen en juist dat willen we niet.


Moet je een baard wassen?

Het antwoord hierop is een welgemeende YES, en dat doe je niet met dezelfde shampoo als die van je haren en hoofdhuid. Je baardharen hebben namelijk een specifieke verzorging nodig.
Het is van belang om je baardharen frequent te gaan wassen. Waarom? Voedselresten, geuren, drinken en noem maar op kunnen zich hierin gaan verschuilen met alle gevolgen van dien. Een goede hygiëne voor een mooie en schone baard is een must. Je kan hiervoor dus het beste een baardshampoo of baardzeep gebruiken. Deze reinigen de baardharen op een milde maar zeer effectieve manier. Zo ziet je baard er fris, schoon en verzorgd uit. Deze baardzeep met actieve kool heeft ook vaak nog een lekkere geur en bevatten tal van natuurlijke ingrediënten zoals groene thee, aloë vera en camelina olie. Ook hebben we een heerlijke baardzeep met kaneel en kruidnagel. Geheel plasticvrij, biologisch en zeer verzorgend voor je huid en je baard. Er bestaat dus speciale baardshampoo, maar een goede shampoo en douchegel, zoals de Kaerel skincare Hair & Body Wash, voldoet ook om de huid én het gezichtshaar te reinigen.
 
 

Het belang van baardolie

Er zijn dus echt wel een heleboel redenen waarom je wel baardolie gebruikt. Ik zal ze voor jullie even opsommen;
✔ Esthetisch: geloof het of niet maar wanneer je een baardolie gebruikt, zal je baard er mooier en voller uitzien. Als je jou baardharen verzorgt, krijg je er dus meer volume in.
✔Goodbye schilfers en jeuk: echt waar, mannen met een baard kunnen ook te maken krijgen met roos. Deze witte schilfering die ontstaat onder de baard, kan dan gaan jeuken net zoals je hoofdhuid. Wanneer dit zichtbaar wordt en je moet krabben is dit echt geen pretje. Hoe komt het dat de huid daar droog en schilferig wordt? Wel je baardharen zullen het vet van je huid opnemen. Daarom is het dus belangrijk om een goede baardolie te gebruiken zodat de huid gehydrateerd wordt en de haarwortels gevoed.
✔Afgelopen met een bad beard day: Jaja niet alleen onze haren kunnen een bad hair day hebben, dat is zeker. Een aantal onder jullie zullen dit echt wel kunnen bevestigen. Wanneer je baard gaat krullen met zijn volle baardharen dan kunnen er al eens gauw knopen of gespleten punten ontstaan. Door je baard regelmatig te verzorgen met olie kan je dit gelukkig voorkomen.
✔Je baard zal zachter aanvoelen: door het frequent gebruiken van baardolie zullen de haren steeds zachter en zachter worden. Niks vervelender om je vrouw/man een kus te geven met een prikkende baard. Ook voor jezelf kan dit zeer hinderlijk zijn. Haartjes die steken zullen namelijk ook jeuk veroorzaken. Jeuk doet je krabben en al snel zit je in een vicieuze cirkel want krabben zal dan op zich weer je huid beschadigen en droog maken.
✔Makkelijk te doorkammen: niks vervelender dan een baard vol knopen waar je geen kant mee op kunt. Door baardolie te gaan gebruiken zorg je dat je bardharen zacht, glad en makkelijk doorkambaar zijn.
✔ Weg met die puistjes: door baardolie te gaan gebruiken hou je de balans van je huid in orde. Hierdoor wordt de kans op puistjes kleiner.


Hoe gebruik je baardolie

Zoals jullie konden lezen is het gebruik van een baardolie dus onmisbaar. Belangrijk daarbij is dat je één gebruikt van een zeer goede kwaliteit. Hoe beter de kwaliteit hoe beter de olie zijn werk zal doen. Bij ons zijn deze van uitzonderlijke kwaliteit met verzorgende natuurlijke ingrediënten en werden nooit getest op dieren!
Nu is baardolie gebruiken niet echt moeilijk maar als dit je eerste keer is, dan kan een beetje uitleg nooit kwaad :)
Het beste moment wanneer je de baardolie aanbrengt is wanneer je net uit je bad of douche komt. Je baard is dan schoon en de poriën van je huid staan lekker open. Het is dan wel belangrijk dat je je baard goed afdroogt!

Het eerste wat je moet doen is kijken hoelang je baard is en hoeveel baardhaar je hebt. Je wilt niet op een glimmende vis lijken door te veel baardolie te gebruiken. I can promise you that. Maar door te weinig aan te brengen kan de baardolie zijn werk niet goed doen. Heb je een hele korte baard, ga dan voor een 2-3 druppels, een middelmatige baard van ongeveer 5 tot 10 cm mag tot 6 druppels gaan en in een lange baard gaat ongeveer 10 druppels.

Druppel de juiste hoeveelheid druppels voor de lengte van je baard in je handen en verdeel dit door in je handen te wrijven. Verdeel hierna dan langzaam de baardolie over je baard en brengt het goed aan tot op de huid. Werk zo naar de punten toe. Vergeet de zijkanten niet, alsook je nek want daar kan het enorm gaan jeuken.

Als kers op de taart kan je je baard gaan kammen. Het kammen van je baard zullen ingegroeide haren tegengaan, het laat je baard voller lijken en voorkomt dat de haren te wild in het rond gaan groeien. Door te kammen zal de olie nog eens extra goed verdeeld worden over al je baardharen.

 


Verzorg je baard goed, je hebt er maar één

Na alle informatie, weetjes, tips en tricks, is het tijd om jullie te laten kennismaken met de verschillende producten die er zijn om je baard en huid te verzorgen;



- Baardbalsem

Met een baardbalsem kan je je baard mooi in model brengen. Je verkrijgt een baard die tot in de puntjes is verzorgd. Het werkt verzachtend, verzorgend en hydraterend. Je huid zal gaan kalmeren, jeuk verdwijnt, huidirritatie en een rode huid zullen tot het verleden gaan behoren. Ohja, het stimuleert ook nog eens de baardgroei dus smeren maar!

De Bulldog baardbalsem https://www.biostijl.nl/bulldog/original-beard-balm-detail heeft een zeer subtiele en natuurlijke aroma. Hij bevat aloë vera, camelina olie en groene thee. Dit product bevat geen parabenen en sulfaten, geen kunstmatige kleur- en geurstoffen en geen ingrediënten van dierlijke afkomst.

Ben je vegetariër en moet alles absoluut vegan zijn? Dan is de baardbalsem van Kavalier https://www.biostijl.nl/kavalier/baardbalsem-detail  echt iets voor jou.
Kavalier is het merk dat staat voor de gentleman die leeft volgens hoge fatsoennormen en waarden. De baardbalsem is 100% natuurlijk en bevat oliën en plantenextracten. Een aantal van deze actieve ingrediënten zijn : shea butter, tarwe eiwit, vitamine E, kamille, groene thee,… De geur is natuurlijk en geeft jou een fris gevoel. Dit product bevat geen parabenen, geen sulfaten, geen siliconen, geen kunstmatige kleur- en geurstoffen, geen ingrediënten van dierlijke afkomst, geen micro plastics en is niet op dieren getest. Daarnaast is de verpakking eco-vriendelijk, vegan en gecertificeerd volgens de Natural Cosmetics Standard.
 


- Baardolie

Dat baardolie belangrijk is en heel wat voordelen heeft, konden jullie al eerder in dit artikel lezen. Er bestaan echt tal van baardoliën, echter is het belangrijk om een kwaliteitsvol product te selecteren als je er de voordelen wil uithalen. Dat geld trouwens voor alle baardproducten. Goedkoop is vaak een duurkoop! 

De Original Baardolie van Bulldog https://www.biostijl.nl/bulldog/baardolie-original-detail is echt een hele fijne baardolie. Hij is natuurlijk en bevat aloë vera, camelina olie en groene thee. Deze hydraterende formule zorgt ervoor dat je haren in topconditie blijven! Hij heeft een zeer aangenaam aroma en is geschikt voor alle baardlengtes.
 
De Baardolie met arganolie en amandelolie van Kavalier https://www.biostijl.nl/kavalier/baardolie-met-amandelolie-en-arganolie-detail is echt een topper en geeft je baard de beste verzorging die hij verdient. Deze natuurlijke formule houd je haren in topconditie en helpt de huid te hydrateren en voorkomt jeuk en irritatie. De baardharen zullen zacht aanvoelen en mooi glanzen. Daarnaast bevat de formule ook nog zonnebloemolie, avocado-olie en vitamine E.

Als laatste het neusje van de zalm; de Beauty Oil van Maryve natural skin care die ook zeer geschikt is als baardolie. Deze natuurlijke huid- en haarolie zegt vaarwel tegen jeuk, ingegroeide haren en geeft je baardharen een volumeboost! Deze puur natuurlijke formule verzorgt je baard tot in de puntjes en ook je huid heeft er veel baat bij. Geweldig dat hij de baardgroei stimuleert. Hij is geschikt voor alle baardlengtes en bevat tal van actieve ingrediënten en wat nog leuker is, je kan de olie ook gebruiken als huidreinigingsolie bij een droge huid, of als badolie. 
 

- Baardzeep

Heb je liever een verzorgende baardzeep in plaats van baardolie en schampoo en wax? We hebben ook een fijne biologische plasticvrije baardzeep met kruidnagel, kaneel en gember. Maar ook deze nieuw baardzeep met shea butter, arganolie en actieve kool is zeker een aanrader! Ook de Kaerel 2 in 1 shampoo en douchegel voldoet goed. Houd jij van een schone en zachte baard, dan zijn deze fijne biologische en plasticvrije zeep bars een must! In plaats van een baardshampoo in een plastic fles, gebruik je deze fijne biologische baadzeep zonder verpakking. Ben je ook nog eens lekker duurzaam bezig! Bovendien maken ze je baard en snor voller en laten ze een moie glans achter op de haren. De baardzepen worden met de hand gemaakt in Nederland.
Dus wanneer jij niet allemaal potjes, flesje en blikjes meer wilt gebruiken, maar liever iets duurzamer je baard wilt verzorgen dan is een baardzeep zeker iets voor jou. De zepen maken schoon, verzorgen, versterken en geven je baard (en snor) een mooie glans.
 
Voor meer info check dan zeker: https://www.biostijl.nl
 
 

 

 
 
 
 
Blog 21-10-2018 gemaakt door Karen van Peteghem.

  

Bedrijfsgegevens

Biostijl

Terpwei 1
9114 AB Driezum
info@biostijl.nl
0519-295088 of 06-53715371
KvK-nummer: 66646499
BTW-nummer: NL001426888B08
Bankrekeningnummer:
NL31KNAB 0400 6831 64
 

 

 

facebook 3

 

instagram

 

pinterest

menu mobile

nieuw logo biostijl