• 06-53715371
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Recycling

Recycling

Verpakkingen

Flessen, dozen, blikken, we kunnen niet zonder verpakkingen. Voor een deel klopt dat natuurlijk, want bijvoorbeeld bodylotion zonder flesje of tandpasta zonder tube zou niet zo handig zijn, maar het mag best ietsje minder. Vooral omdat het afval dat wij mensen creëren een grote impact op het milieu heeft. Denk maar aan de plastic soep in de oceanen en de talloze slachtoffers onder de dieren die hij veroorzaakt.

De afval berg

Nadat in de jaren zestig van de vorige eeuw het besef ontstond dat als er niets aan de afvalberg werd gedaan het milieu onherstelbare schade zou oplopen, werd in de jaren zeventig het eerste milieubeleid gevormd. Bepaalde soorten afval, zoals glas, papier en groenafval werden ingezameld en het afgelopen decennium is daar plastic bij gekomen. Het vroegere plastic was niet afbreekbaar en zorgde voor grote vervuiling in en schade aan de natuur. Maar dankzij technologische ontwikkelingen kan inmiddels een deel van het plastic afval, datgene wat in verpakkingsmaterialen is verwerkt, worden hergebruikt. Steeds meer plastic verpakkingen worden gemaakt van bio-plastic, dat dus wel biologisch afbreekbaar is.

 

Bijdrage aan een schoner milieu

Als consument leveren we een bijdrage aan een schoner milieu door ons huishoudelijk afval zo goed mogelijk te scheiden maar ook door bijvoorbeeld bij het boodschappen doen onze eigen tassen mee te nemen. Bovendien kunnen we ervoor kiezen om producten te kopen die verpakt zijn in duurzame materialen. Bij Biostijl letten we er goed op dat de fabrikanten van de producten in ons assortiment gebruikmaken van duurzame materialen. We voldoen dan ook aan diverse keurmerken, zoals Ecocert en Zero Plastics Inside. Onder het kopje Keurmerken op de homepagina van onze webshop kun je er nog veel meer vinden, inclusief toelichting.

 

Afval scheiden en hergebruiken

Het valt niet altijd mee om afval te scheiden. Sterker nog, het is soms om tureluurs van te worden. Je moet weten wat je in welke container moet gooien, wanneer die containers vervolgens worden geleegd, want de gemeenten veranderen hun ophaalschema’s zo’n beetje elk jaar, en je moet er ruimte voor hebben, want al dat papier en plastic dat niet buiten in de container terechtkomt, moet ergens blijven. Maar, het kan ook leuk zijn! Met afval als papier en plastic kun je de leukste dingen maken, zoals kralen en pennenpotjes. De creaworkshops schieten als paddenstoelen uit de grond en wie liever thuis aan de slag gaat, kan allerlei leuke ideeën op Pinterest opdoen. Voor kinderen is het leuk en leerzaam om met lege plastic verpakkingen en oud papier te knutselen. Zo ontwikkelen ze hun creativiteit en leren ze bewust met afval om te gaan, zo sla je twee vliegen in een klap.

 

Een beter milieu begint bij jezelf

Al met al, om welke reden dan ook, is het belangrijk om zelf een bijdrage te leveren aan het verminderen van de afvalberg. Wij van Biostijl dragen ons steentje bij door alleen producten in duurzame verpakkingen in het assortiment op te nemen. Alle beetjes helpen, want uiteindelijk willen we toch allemaal dat ook de toekomstige generaties van de natuur kunnen genieten.

 

 


  

Bedrijfsgegevens

Biostijl

Terpwei 1
9114 AB Driezum
info@biostijl.nl
085-2080824
KvK-nummer: 66646499
BTW-nummer: NL001426888B08
Bankrekeningnummer:
NL31KNAB 0400 6831 64
 

 

 

facebook 3

 

instagram

 

pinterest

nieuw logo biostijl