• 06-53715371
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Jojoba-olie - Simmondsia chinensis

Jojoba-olie is een in toenemende mate populair bestanddeel van veel verzorgingsproducten. Bij Biostijl verkopen we ook producten waar deze olie in verwerkt is. Maar wat is nu eigenlijk jojoba-olie?  
 

Jojoba olie - Simmondsia chinensis

Jojoba-olie is een in toenemende mate populair bestanddeel van veel verzorgingsproducten. Bij Biostijl verkopen we ook producten waar deze olie in verwerkt is. Maar wat is nu eigenlijk jojoba-olie? Waar het komt jojoba-olie vandaan en waarom zijn we er zo dol op? Jojoba-olie is eigenlijk geen olie maar een was. We spreken alleen van olie omdat hij bij kamertemperatuur vloeibaar wordt. Jojoba-olie wordt gewonnen uit de zaadjes van de jojobastruik, de Simmondsia chinensis. Deze struik komt voor in Noord-Amerika en Mexico, en werd in die streken al in het begin van de 18e eeuw gebruikt door de oorspronkelijke bewoners van Amerika om hun huid en haar te verzorgen.
 

 jojoba olie

Wat maakt jojoba-olie zo geschikt voor verzorgingsproducten?

Wat jojoba-olie zo geschikt maakt voor de verwerking in verzorgingsproducten is dat hij, in tegenstelling tot de meeste andere oliesoorten, erg lang houdbaar is, wel 20 jaar. Je hoeft er dus niet bang voor te zijn dat hij ranzig wordt. Daarnaast is de olie helder van kleur en vrijwel geurloos.

 

Jojoba-olie voor je haar

Jojoba-olie is niet alleen erg goed voor je huid, maar ook zeer geschikt voor het haar aangezien de olie de haarfollikels en -schacht voedt en het haar minder droog maakt. Bovendien werkt de olie verzachtend voor wie last heeft van een jeukende hoofdhuid, dankzij zijn ontsmettende eigenschap.

 

Wat maakt jojoba-olie zo populair in verzorgingsproducten?

We hebben het al even over de fijne eigenschappen van jojoba-olie gehad, maar wat maakt jojoba-olie nu zo populair bij ons, de gebruikers van de verzorgingsproducten? Nou, dit:
- Jojoba-olie is hydraterend, hij verbetert dus de vochtigheid en daarmee de soepelheid van de huid. Aangezien de huid droger wordt naarmate we ouder worden, is een gezichtscrème die jojoba-olie bevat geen overbodige luxe.
- de olie is zuiverend. Mensen met een vette huid kunnen een gezichtscrème met jojoba-olie goed gebruiken, omdat de olie de huid ontsmet en dus een prima middel in de strijd tegen acne is
- hij is ideaal als anti-rimpelcrème, want hij bevat vitamine E, een sterke antioxidant
- jojoba-olie zorgt ervoor dat littekens minder zichtbaar worden
 

Deze laatste eigenschap onderkenden de oorspronkelijke bewoners van Noord-Amerika ook. Zij beseften dat jojoba-olie niet alleen een goed middel was om hun huid en haar te verzorgen maar dat hij bovendien ook nog een geneeskrachtige werking had. Ze gebruikten de olie voor verzachting bij eczeem en andere huidaandoeningen, en bij verschillende soorten ontstekingen. Daarnaast was jojoba-olie een natuurlijk zonnebrandmiddel, omdat het factor 4 heeft en ook nog eens hydrateert.

 

Jojoba olie zeer geschikt voor verzorgingsproducten

Het moge duidelijk zijn dat dit alles maakt dat jojoba-olie geschikt is voor werkelijk alle huidtypen, zelfs voor de erg vette huid, omdat jojoba-olie de talgproductie afremt. Jojoba-olie lijkt namelijk erg veel op de talg die onze eigen huid produceert en wanneer je producten gebruikt met jojoba-olie erin verwerkt dan stopt je huid met overmatig talg produceren. Jojoba-olie is een natuurlijke antioxidant en zit boordevol vitamine E en gezonde vetzuren, waardoor het een geweldige moisturizer is (een moisturizer helpt buitenste huidlaag te herstellen waardoor deze minder snel geïrriteerd raakt).

Als je dit alles leest begrijp je nu misschien ook waarom jojoba-olie dus niet voor niets een geliefd ingrediënt is voor veel verzorgingsproducten.

 

 

Gezichtsverzorgingsproducten met jojoba-olie

Omdat ze bij Biostijl weten hoe fijn jojoba-olie is, en welke fijne eigenschappen het heeft wilden ze ook absoluut verschillende producten met jojoba-olie in het assortiment gaan voeren. Ze hebben onder andere de volgende merken die jojoba-olie in producten verwerken:

 

Heerlijke dagcrème, nachtcrème, bodylotion allemaal met deze fijne verzachtende en hydraterende olie. Maar niet alleen met jojoba-olie maar met nog veel meer mooie en verzorgende ingrediënten zoals bijvoorbeeld aloë vera, olijfolie en granaatappel.

Al deze crèmes zijn echte aanraders! Dat komt omdat ik ze zelf stuk voor stuk heb geprobeerd en mijn droge en snel geïrriteerde huid kan een product met jojoba-olie beslist waarderen. Ik nodig jullie dan ook uit mijn voorbeeld te volgen en je huid te trakteren op een van de heerlijke crèmes met jojoba-olie. Klik hier voor alle producten met jojoba-olie.

 

 

Schrijf je in voor de gratis minicursus "maak jij je huid blij?" en kom er achter wat je allemaal op je huid smeert!

 

 

 

Deze blog is geschreven door Mylène van der Nagel


  

Bedrijfsgegevens

Biostijl

Terpwei 1
9114 AB Driezum
info@biostijl.nl
0519-295088 of 06-53715371
KvK-nummer: 66646499
BTW-nummer: NL001426888B08
Bankrekeningnummer:
NL31KNAB 0400 6831 64
 

 

 

facebook 3

 

instagram

 

pinterest

menu mobile

nieuw logo biostijl