• 06-53715371
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

BDIH

BDIHGR27

BDIH is een onafhankelijke organisatie voor certificering van natuurlijke cosmetica. De BDIH norm heeft tot doel de term 'natuurlijke' cosmetica te definiëren in het belang van de consument. Op die manier geeft het keurmerk aan of het begrip 'natuurlijke' cosmetica feitelijk juist is en creëert daarmee transparantie.
Het keurmerk garandeert consumenten dat de gecertificeerde producten alleen gemaakt worden van grondstoffen, die overeenkomen met de strenge specificaties van BDIH. Onafhankelijke toezichthoudende instellingen controleren natuurlijke cosmetische producten op basis van hun ingrediënten en samenstelling. Alleen producten die voldoen aan de strenge criteria draagt ​​het keurmerk "BDIH norm" voor gecertificeerde natuurlijke cosmetica.
De norm beschrijft eisen, die betrekking hebben op de aankoop of productie van cosmetica grondstoffen en de verwerking ervan.

We noemen hieronder de normen en richtlijnen van BDIH-gecertificeerde producten op:

  • alle grondstoffen en producten zijn dierproefvrij
  • de plantaardige grondstoffen zijn waar mogelijk van biologische teelt of gecontroleerde wildpluk
  • alleen producten van levende dieren mogen gebruikt worden (dieren die biologisch gehouden worden)
  • er wordt bewust afgezien van synthetische geur- en kleurstoffen (zoals parfum), siliconen, paraffine en andere aardolieproducten
  • er is een lijst met grondstoffen (bijv. tensiden en emulgatoren) die slechts beperkt zijn toegestaan
  • doorstraling en genetische manipulatie van grondstoffen en eindproducten is niet toegestaan
  • ter waarborging van de microbiologische veiligheid worden, naast natuurlijke conserveringsmiddelen, bepaalde natuuridentieke middelen toegestaan

De belangen van het dier en de bescherming van diersoorten wordt bijzonder veel aandacht aan besteed. 
Sinds de officiële lancering in het voorjaar van 2001 tot op heden zijn ongeveer 5.000 producten gecontroleerd. Een regelmatige controle van de producten zorgt ervoor dat de consument daadwerkelijk krijgt in termen van natuurlijkheid, wat hij verwacht: True Natural Cosmetics - in harmonie met mens en natuur!
Bovendien moet het keurmerk zorgen voor een eerlijke concurrentie tussen fabrikanten en distributeurs van natuurlijke cosmetica.

  

Bedrijfsgegevens

Biostijl

Terpwei 1
9114 AB Driezum
info@biostijl.nl
085-2080824
KvK-nummer: 66646499
BTW-nummer: NL001426888B08
Bankrekeningnummer:
NL31KNAB 0400 6831 64
 

 

 

facebook 3

 

instagram

 

pinterest

nieuw logo biostijl