Deze website gebruikt cookies
×
×
 x 

Winkelwagen is leeg
Zoeken

Messinian spa

mssian

Messinia; het land van de olijfboom, ligt in het uiterste zuidwesten van de Griekse Peloponnesos. Euripides, één van de beroemdste tragedieschrijvers uit de Griekse literatuur, noemde Messinia het land van het goede fruit, mede om haar schoonheid en vruchtbare aarde. Omlijst door de schittering van de zee is Messinia een van de rijkste gebieden voor biologische olijfolie.
De olijfboom – een heilige boom in Griekenland – wordt al sinds de twaalfde eeuw voor Christus gecultiveerd in Messinia. Archeologische opgravingen in Nestor, lieten zien dat producten op basis van olijf van onschatbare waarde waren in het verleden. Olijfolie, Homerus noemde het ‘het vloeibare goud’, is een bron voor gezondheid en kracht en de antioxiderende effecten. Niet alleen het Mediterrane dieet is gebaseerd op olijfolie, ook biedt biologische olijfolie belangrijke huidverbeterende eigenschappen.
Messinian Spa heeft uitsluitend natuurlijke verzorgingsproducten die verrijkt zijn met PDO-gecertificeerde extra vergine olijfolie en organische extra vergine olijfolie uit Kalamata; wereldwijd beroemd om de helende eigenschappen en sterk huidverbeterende kwaliteiten van de olie. Naast de olie zijn de producten geïnspireerd op de Griekse natuur, van het noorden van het vasteland tot aan Kreta. Daarom vind je in de producten Griekse streekproducten als vijg, granaatappel, druiven, sinaasappelen, honing, kamille, tarwe, duindoornolie, cactus en Kretense dittany. De olijfolie wordt gekocht bij de Agriculturele Coöperatie van Messinia, een samenwerkingsverband tussen boeren uit Messinia.


TOP