• 06-53715371
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Natura Siberica

Biostijl_logo_Natura_Siberica2

Natura Siberica is een innovatief cosmeticabedrijf dat in 2007 is opgericht door Andrey Trubnikov. Het kent inmiddels wereldwijd bekendheid en is het eerste bedrijf dat biologische cosmetica heeft ontwikkeld van wilde kruiden, grassen en planten uit Siberië en het verre oosten.

Natura Siberica werkt volgens het principe van wild harvesting. Dezelfde methode werd al door hun verre voorouders gebruikt voor het "verzamelen" van kruiden, wortels en vruchten. Het idee achter Wild Harvesting is dat kruiden en planten die onder natuurlijke omstandigheden in het wild groeien, een natuurlijke selectie ondergaan: alleen de meest veerkrachtige en sterke planten, die rijk zijn aan voedingsstoffen en actieve componenten, overleven.

Dit zogenaamde wild harvesting is een precieze aangelegenheid. De planten en kruiden moeten worden verzameld op het moment dat de plant of kruid de hoogste concentratie waardevolle voedzame en biologisch actieve werkstoffen bevat. Het moment van verzamelen is cruciaal, als men zich vergist in het moment zijn de planten of kruiden meteen onbruikbaar. Verder is het erg belangrijk dat de planten en kruiden eenmaal verzameld, zo snel mogelijk worden verwerkt, zodat ze hun nuttige eigenschappen niet verliezen en vitaminen en andere biologisch actieve componenten niet verloren gaan. Daarom heeft Natura Siberica "Siberia Organic" in Khakassia opgericht. Alle wilde kruiden worden hier door de lokale bevolking met de hand geoogst. Hierdoor blijft de hoogst mogelijke concentratie van werkzame stoffen bewaard en zijn de extracten die Natura Siberica in haar cosmetica gebruikt, bijzonder sterk en effectief. Het handmatig verzamelen is echter een tijdrovend, moeizaam en arbeidsintensief proces.

De unieke kruiden, bessen en planten staan onder strenge kwaliteitscontroles en krijgen een ICEA certificaat als bewijs van hun biologische oorsprong. Bovendien staat het gehele productieproces onder de controle van het Instituut voor Ethische Certificering ICEA. De zuiverheid van de formules wordt gegarandeerd door Europese certificaten van ECO BIO cosmetica ECOCERT en ICEA. Bovendien is het door COSMOS-norm AISBL3 goedgekeurd.

Natura Siberica is een samenwerking aangegaan met de Vereniging van Inheemse Volkeren van het Noorden, Siberië en het Verre Oosten RAIPON ( http://www.raipon.info ). Deze samenwerking staat in het teken van het behoud en de herleving van de geweldige tradities van de inheemse bevolking van Siberië en de bescherming van het culturele erfgoed.

  

Bedrijfsgegevens

Biostijl

Terpwei 1
9114 AB Driezum
info@biostijl.nl
085-2080824
KvK-nummer: 66646499
BTW-nummer: NL001426888B08
Bankrekeningnummer:
NL31KNAB 0400 6831 64
 

 

 

facebook 3

 

instagram

 

pinterest

nieuw logo biostijl