• 06-53715371
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Zero plastics inside

Biostijl zero plastics keurmerk

In mogelijk duizenden verzorgingsproducten die over de hele wereld verkocht worden, zijn minuscule korreltjes van plastic verwerkt. Deze microbeads, die niet of nauwelijks met het blote oog te onderscheiden zijn, komen via het doucheputje in het rioolstelsel terecht. Rioolwaterzuiveringsinstallaties zijn niet ontworpen om microbeads uit het afvalwater te filteren en dat is de belangrijkste reden dat ze uiteindelijk bijdragen aan de plastic soup. Zeedieren krijgen microbeads binnen. Via de voedselketen krijgen ook mensen microbeads op hun bord. Microbeads vergaan niet en eenmaal ongecontroleerd in het milieu zijn ze onmogelijk daaruit te verwijderen.

Inmiddels worden deze microbeads uit steeds meer verzorgingsproducten gehaald en vervangen door natuurlijk afbreekbare alternatieven. Maar het is nog lang niet zover dat alle verzorgingsproducten vrij van plastic zijn.

Sinds 2012 wordt de campagne 'Beat the Microbead' gevoerd. Het doel van deze campagne is om te voorkomen dat plastic microbeads uit verzorgingsproducten in zee belanden.

Recent onderzoek (UNEP report 'Plastic in Cosmetics', 2015) heeft aangetoond dat veel meer soorten plastics worden toegevoegd aan verzorgingsproducten dan aanvankelijk gedacht. Tevens blijkt dat sommige plastic microbeads vervangen worden door bio-based/bio-degradable microbeads, terwijl deze niet in water afbreken. Ook de toename van het gebruik van nanoplastics in cosmetica is verontrustend. De consument wordt het zo wel erg lastig gemaakt om een 'plastic-vrije' keuze te maken.

Wanneer verzorgingsproducten werkelijk microplastic vrij zijn worden ze opgenomen in de nieuwe Zero-categorie van de Beat the Microbead website en app. Een merk dat vrij is van microplastics kan het logo 'Zero plastic inside' voeren. Het logo maakt voor consumenten in één oogopslag duidelijk dat het betreffende product gegarandeerd 100% vrij is van microplastics.

 

  

Bedrijfsgegevens

Biostijl

Terpwei 1
9114 AB Driezum
info@biostijl.nl
085-2080824
KvK-nummer: 66646499
BTW-nummer: NL001426888B08
Bankrekeningnummer:
NL31KNAB 0400 6831 64
 

 

 

facebook 3

 

instagram

 

pinterest

nieuw logo biostijl