• 06-53715371
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Biostijl | Wie zijn wij

Hallo mijn naam is Jetty en ik ben de oprichter van Biostijl. Een bedrijf met natuurlijke verzorgingsproducten in het noorden van Nederland.

foto van mezelf

Het heeft vele jaren geduurd voordat ik zo ver was om deze webshop te beginnen en graag vertel ik je over dit proces.

 

Het verleden

Jarenlang heb ik problemen gehad met mijn gevoelige huid en was er geen oplossing voorhanden. Bovendien heb ik astma en verdraag geen sterke geuren. Wanneer ik verzorgingsproducten gebruikte kreeg ik of rare rode vlekken op mijn huid of werd ik vuurrood. Het kon ook gebeuren dat ik last kreeg van vervelende huidschilfers of dat mijn huid vreselijk ging jeuken en trekken, of een combinatie van dit alles. Het was natuurlijk geen ramp dat mijn huid zo reageerde, maar vervelend was het wel!
Toen mijn dochter dezelfde gevoelige huid bleek te hebben (zij heeft zelfs eczeem) en mijn zoon erg gevoelig bleek te zijn voor acné, ben ik voor hun op zoek gegaan naar producten die niet scherp waren voor de huid maar hem voedden, verzachtten en iets toevoegden om hem er mooi uit te laten uitzien, zonder rare vlekken, jeuk, een branderig gevoel of schilfers. Alles bij elkaar was het een hele zoektocht en heb ik jaren de deur van de drogist platgelopen om zachte en verzorgende producten te vinden waar we allemaal baat bij konden hebben, maar het liep op niets uit.

 

Het heden

Toen ik natuurlijker verzorgingsproducten ontdekte, was het voor mij eigenlijk wel duidelijk dat hierin de oplossing lag. Niet alleen voor mij en mijn kinderen, maar ook voor anderen met dezelfde problemen, zoals een droge of gevoelige huid, acné, eczeem, een schilferige of jeukende huid, een jeukende hoofdhuid, haaruitval, noem het maar op. Ik bedacht me dat er waarschijnlijk veel mensen met dergelijke problemen rondliepen en dus heb ik uiteindelijk de sprong gewaagd en ben deze webshop begonnen.

 

Mijn visie

Gezien mijn ervaringen met huidproblemen wil ik met Biostijl natuurlijke producten aanbieden, dus producten zonder onnodige chemische toevoegingen. Vanuit dit principe heb ik Biostijl opgericht. De synthetische stoffen die veel verzorgingsproducten bevatten, kunnen niet alleen voor huidirritaties en -beschadigingen zorgen maar ook luchtwegaandoeningen en allergieën veroorzaken. Ik vind het dan ook belangrijk dat verzorgingsproducten zo natuurlijk mogelijk zijn, zodat ze gezond zijn, voor jong en oud.

Voeden – herstellen – beschermen, dat zijn de drie stappen waaruit mijns inziens de juiste behandeling van de huid bestaat, zodat iedereen kans heeft op een zachte, glanzende huid.

Lichaamsverzorging staat natuurlijk niet op zichzelf. Een huid kan nog zo goed worden verzorgd, maar als de rest van het lichaam niet wordt onderhouden, zal de huid nooit gaan stralen. Gelukkig is er tegenwoordig veel aandacht voor gezonde voeding, met voedingswaren die steeds vaker afkomstig zijn uit de biologische landbouw. We hebben dus volop mogelijkheden om ons lichaam van binnen en van buiten in balans te houden. En het mooie is, omgekeerd werkt het ook: als we natuurlijke verzorgingsproducten en biologische voedingswaren gebruiken, belasten we het milieu minder en dat is dan weer goed voor de natuur en dus ook voor onze voeding en verzorgingsproducten.

 

Mijn missie

Gezonde mensen op een gezonde planeet, dat zou het ideaal zijn. Om onze eigen gezondheid op peil te houden, kunnen we zelf veel doen. Maar de gezondheid van de Aarde, dat is een ander verhaal. Met het milieu en het klimaat gaat het niet goed. Gelukkig worden er steeds meer initiatieven ontplooid en maatregelen getroffen om de milieuvervuiling en klimaatverandering tegen te gaan. Met Biostijl wil ik daar een bijdrage aan leveren.

Veel mensen beseffen niet hoeveel plastic er eigenlijk gebruikt wordt voor cosmetica en verzorgingsproducten. Niet alleen de verpakkingen bevatten plastic maar ook de producten zelf (de zogenaamde nanoplastics). Fabrikanten willen natuurlijk zo veel mogelijk geld verdienen met hun producten, en dat is ook logisch, maar dat er veel goedkope bestanddelen in zitten die slecht zijn voor je gezondheid en het milieu, dat moet anders! Met Biostijl wil ik alleen duurzame en milieuvriendelijke producten verkopen, dat wil zeggen verzorgingsproducten van goede kwaliteit, gemaakt van hoogwaardige (biologische) plantoliën en -extracten, noten en zaden, ingrediënten waarvan bewezen is dat ze de huid voeden, herstellen en beschermen. Bovendien zijn de producten verpakt in gerecyclede verpakkingen, die geen microplastics bevatten. Maar ook zijn er veel producten helemaal zonder verpakking te verkrijgen. En alle producten worden ook op duurzame wijze verpakt en verzonden.

Zonder de natuur is er geen toekomst voor de aarde en haar bewoners. Er moet meer gebeuren voor en in harmonie met de natuur, zodat we onze planeet later schoner kunnen doorgeven aan onze kinderen. Dat is de reden dat ik wil proberen mensen bewust te maken van de producten die ze gebruiken en ze te laten zien dat er net zulke goede of zelfs veel betere alternatieven bestaan die niet of in elk geval minder milieuvervuilend en -belastend zijn. Het is hard nodig dat er een omslag in ons denken komt. Van ‘Die zijn duur, die natuurlijke producten’ naar ‘Die zijn fijn, die natuurlijke ingrediënten’. Niet alleen heerlijk zacht voor mijn huid en haar maar ook voor onze aarde!

Biostijl

 

 

 

 

   

 

 

Voor degene die het leuk vindt heb ik een gratis minicursus gemaakt, waarin ik probeer uit te leggen waarom natuurlijke verzorgingsproducten beter zijn voor jezelf en voor het milieu.

Aanmelden voor minicursus

Hartelijke groet,

Jetty


  

Bedrijfsgegevens

Biostijl

Terpwei 1
9114 AB Driezum
info@biostijl.nl
0519-295088 of 06-53715371
KvK-nummer: 66646499
BTW-nummer: NL001426888B08
Bankrekeningnummer:
NL31KNAB 0400 6831 64
 

 

 

facebook 3

 

instagram

 

pinterest

menu mobile

nieuw logo biostijl