• 06-53715371
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Natuurlijk huidverzorging óók voor mannen

Natuurlijk huidverzorging óók voor mannen

Ja, ook voor mannen hebben we speciale natuurlijke verzorgingsproducten, omdat de mannenhuid wezenlijk anders is dan die van de vrouw en heeft daarom ook andere verzorging nodig. 

Natuurlijke huidverzorging voor mannen

 Natuurlijke huidverzorging is niet alleen voor vrouwen. Steeds meer mannen realiseren zich dat het belangrijk is om hun huid goed te verzorgen. Maar hoe kun je als man natuurlijke huidverzorging integreren in je dagelijkse routine? En wat zijn de beste natuurlijke producten voor mannen? In deze blog zal ik je iets vertellen over natuurlijke huidverzorging voor mannen.

Waarom natuurlijke huidverzorging?

Door de dagelijkse scheerbeurt is de mannenhuid minder bestand tegen bacteriën. De talgproductie is hoger waardoor de huid vetter is en grotere poriën heeft. Ook is de mannenhuid gevoeliger dan die van vrouwen en is de zweetproductie groter waardoor de huid sneller uitdroogt. Een wezenlijk ander type huid, vraagt daarom ook om een andere huidverzorging. Natuurlijke huidverzorgingsproducten bevatten alleen ingrediënten die rechtstreeks uit de natuur komen. Dit betekent dat er geen synthetische stoffen aan te pas komen die schadelijk kunnen zijn voor je huid en zelfs voor je gezondheid. Natuurlijke producten zijn dus veel zachter voor je huid en het milieu.
 

Reinig je huid dagelijks

Het is belangrijk om je huid dagelijks te reinigen, vooral als je een drukke baan hebt en veel buiten bent. Reiniging zorgt ervoor dat je poriën open blijven en dat je huid kan ademen. Gebruik een natuurlijke reiniger om je huid schoon te maken. 
 

Gebruik een natuurlijke moisturizer

Een natuurlijke moisturizer zorgt ervoor dat je huid gehydrateerd blijft en voorkomt dat je huid uitdroogt. Kies voor een product dat aloë vera bevat omdat het de huid kalmeert en verzacht. Je kunt ook een aftershave balsem of een scheerzeep nemen hiervoor, deze producten doen ook uitstekend hun werk.
 

Bescherm je huid tegen de zon

Bescherm je huid tegen de zon door een natuurlijke zonnebrandcrème te gebruiken. Een goede natuurlijke zonnebrandcrème bevat ingrediënten zoals zinkoxide en titaniumdioxide, die beschermen tegen zowel UVA- als UVB-stralen. Zorg ervoor dat je de zonnebrandcrème ten minste elke twee uur opnieuw aanbrengt.
 

Vermijd schadelijke ingrediënten

Vermijd huidverzorgingsproducten die schadelijke ingrediënten bevatten, zoals parabenen, ftalaten en synthetische geurstoffen. Deze stoffen kunnen irritatie en allergieën veroorzaken en hebben mogelijk negatieve effecten op je hormonen en reproductieve gezondheid.
 

Let op wat je eet

Wat je eet, heeft ook invloed op de gezondheid van je huid. Eet voedingsmiddelen die rijk zijn aan antioxidanten, zoals bessen, groene bladgroenten en noten. Vermijd voedingsmiddelen die veel suiker, vet en bewerkte ingrediënten bevatten, omdat deze de huid kunnen uitdrogen en verouderen.
 

Blijf gehydrateerd

 Vocht is heel erg belangrijk voor jezelf, en de huid. Drink voldoende, liefst water, om je huid gehydrateerd te houden. Een uitgedroogde huid kan gevoelig worden voor irritatie en ontstekingen, dus zorg ervoor dat je ten minste vier tot zes glazen water per dag drinkt.
 

Geef je gezicht een massage

Een gezichtsmassage kan helpen om de bloedsomloop te stimuleren en je huid te laten stralen. Gebruik een natuurlijke massageolie, om je gezicht te masseren en ontspannen.
 
 
Door deze tips te volgen, kun je als man op een natuurlijke manier voor je huid zorgen en er gezond en fris uitzien. Vergeet niet dat het belangrijk is om consequent te zijn en geduld te hebben bij het zien van resultaten. Kies voor natuurlijke producten die goed zijn voor jouw huid en geniet van de voordelen van natuurlijke huidverzorging.
 
Wil jij weten wat je allemaal op je huid smeert? Schrijf je in voor de gratis minicursus, en kom er achter!

 


  

Bedrijfsgegevens

Biostijl

Terpwei 1
9114 AB Driezum
info@biostijl.nl
0519-295088 of 06-53715371
KvK-nummer: 66646499
BTW-nummer: NL001426888B08
Bankrekeningnummer:
NL31KNAB 0400 6831 64
 

 

 

facebook 3

 

instagram

 

pinterest

menu mobile

nieuw logo biostijl