• 06-53715371
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Natuurlijke zonnebrandcrème voor veilig en duurzaam zonnen

Natuurlijke zonnebrandcrème voor veilig en duurzaam zonnen

Kijk je ook uit naar de zomer? Lekker op vakantie en genieten van zon, zee en strand! Maar verstandig zonnen begint natuurlijk wel met de juiste zonnebrandcrème.

Bij Biostijl heb ik natuurlijke zonnebrandcrèmes die je huid beschermen tegen UV straling, vroegtijdige huidveroudering en zonneallergie. Deze crèmes hebben minerale filters in plaats van chemische filters, die beter zijn voor jouw huid en voor onze aarde. Ik ga hieronder uitleggen waarom veilig en duurzaam zonnen belangrijk is.

 

Waarom is verstandig zonnen belangrijk

De zon heeft een gunstig effect op ons, maar langdurige blootstelling aan de zon kan leiden tot behoorlijke schade aan je huid door UVA, UVB en IR straling. Het zorgt voor veroudering en verbranding en kan zelfs huidkanker veroorzaken. Daarom moet je jouw huid echt beschermen met zonnebrandcrème, zelfs op bewolkte dagen. Deze natuurlijke zonnebrandcrèmes helpen bij het voorkomen van huidschade door zonnestralen.

 

Bescherm je huid tegen de zonkracht

Nu de zon veel schijnt, en de zonkracht (hoeveelheid UV stralen) erg sterk is, wordt het tijd om je huid goed te beschermen omdat deze nu snel verbrandt! Volgens KWF kankerbestrijding verbrandt de onbeschermde huid al na 10 tot 15 minuten! Onze natuurlijke zonnebrandcrèmes beschermen jouw huid direct tegen zonnestralen met minerale filters. We hebben producten voor volwassenen, kinderen en baby's! Kijk voor meer informatie over de zonkracht op http://www.knmi.nl/nederland-nu/weer/waarschuwingen-en-verwachtingen/zonkracht 

 

TIP!

Wil jij weten wat je allemaal op je huid smeert?

Bekijk de gratis minicursus en kom te weten welke ingrediënten je liever niet in je huidverzorgingsproducten wilt hebben!

 

Schadelijke effecten van de zon op onze huid

UV is een belangrijke risicofactor voor huidkanker en andere soorten huidschade. Zonlicht is de belangrijkste bron van UV-straling, maar ook zonnebanken kunnen UV-straling afgeven. Een goede zonbescherming met natuurlijke zonnebrandcrèmes is dus van groot belang. Verbranding door de zon is schadelijk voor je huid, en kan leiden tot zonneallergie en zelfs tot huidkanker!

 

Voorkom zonneallergie

Zonneallergie komt gelukkig niet vaak voor, maar kan wel heel vervelend zijn! Het kan ontstaan door te lang in de zon zitten zonder bescherming, erfelijke aanleg of door medicijngebruik in combinatie met zonlicht. Bij Biostijl heb ik natuurlijke zonnebrandcrèmes die je huid beschermen tegen zonneallergie. De minerale filters beschermen tegen zonnestralen en zijn niet schadelijk voor jou of het milieu.

 

Diverse zonnebrandproducten

Nu zijn er zo veel verschillende zonneproducten dat je bijna door de bomen het bos niet meer ziet. Er is zonnebrandspray, zonnebrandcrème, zonnebrandmelk, met UVA filter, met UVB filter, met Infra Rood filter Met UVA en UVB filter en een combinatie van deze drie. De beschermingsfactoren lopen ook zeer uiteen. Je hebt SPF10, SPF20, SPF30, SPF50 en alles wat daar nog tussenin zit. Welk zonnebrandproduct je ook kiest. De SPF factor is altijd gelijk. Dus wanneer je een zonnebrandcrème met SPF30 hebt of een zonnebrandmelk met SPF30 het maakt qua bescherming niets uit. Het is wel zo => hoe hoger de SPF factor hoe beter de bescherming! Gebruik in ieder geval een zonnebrandproduct met minimaal SPF30. 

Zonnebrandmiddelen werken met behulp van bepaalde soorten actieve stoffen (mineraal of chemisch) om de schadelijke UV-stralen van de zon te absorberen. Chemische SPF-filters zijn avobenzone, homosalaat en octoryleen, terwijl minerale filters zinkoxide en titaniumdioxide bevatten. Deze twee minerale filters zullen ook helpen je huid te beschermen door een deel van het UV-licht van de zon te reflecteren, naast het absorberen ervan.

 

De voordelen van natuurlijke zonnebrandcrème voor een gezonde huid

Verstandig zonnen begint met de juiste zonnebrandcrème, zoals natuurlijke zonnebrandcrème van Biostijl. Tijdens de zomermaanden genieten we graag van de zon, maar de UV-straling kan schadelijk zijn voor onze huid. Met de natuurlijke zonnebrandcrème van Biostijl bescherm je je huid op een veilige en duurzame manier.

 

Waarom natuurlijke zonnebrandcrème beter is

De meeste zonnebrandcrèmes bevatten chemische filters die schadelijk kunnen zijn voor de huid en het milieu. Natuurlijke zonnebrandcrème van Biostijl bevat daarentegen minerale filters die de huid beschermen tegen UV-straling, vroegtijdige huidveroudering en zonneallergie. Minerale filters bieden directe bescherming tegen zonnestralen en zijn bovendien niet schadelijk voor het milieu.

 

Welke SPF factor?

Welke zonnebrandcrème moet je nu eigenlijk gebruiken? Je kan voor je zelf op deze manier bepalen welke SPF factor je het beste kan gebruiken. Als je normaal gesproken 10 minuten onbeschermd kan zonnen zonder te verbanden kan je met een SPF20 200 minuten, een SPF30 300 minuten en een SPF50 500 minuten in de zon zitten zonder te verbranden.

Je kan de tijd vermenigvuldigen met de beschermingsfactor.

Maar ons advies is altijd BLIJF GOED SMEREN WANT VOORKOMEN IS ALTIJD BETER DAN GENEZEN! Daarom krijg je hier een aantal tips om veilig in de zon te zitten (of te liggen :))

1. Vermijd de zon op het heetst van de dag zo tussen 12.00 en 15.00 uur omdat de zon dan op zijn hoogst staat, en je de meeste kans hebt om te verbranden. Doe kleine kinderen een petje op om verbranding op hun hoofd te voorkomen.
2. Smeer je ongeveer iedere twee uren in met een zonnebrandcrème of zonnebrandmelk, dan weet je in ieder geval dat je niet verbrandt. Wanneer je hemt gezwommen is het wel verstandig om je weer opnieuw in te smeren.
3. Ga gewoon af en toe eens in de schaduw zitten. Dan wordt je zelfs nog wel een beetje bruin, maar verbrand je in ieder geval niet
4. Drink ongeveer 1.5 liter water om je vochtgehalte op peil te houden
5. Draag een goede zonnebril met UV protectie. De ogen worden vaak vergeten, maar het is natuurlijk erg belangrijk om ook die te beschermen tegen UV straling. Je hebt er tenslotte maar één paar!
6. Last but not least, gebruik een goede gezichtscrème die je huid voedt en hydrateert.

 

Zonbescherming voor kinderen en baby's

Kinderen en baby's hebben extra gevoelige huid en hebben daarom extra bescherming nodig tegen de zon. Biostijl heeft natuurlijke zonnebrandcrème speciaal voor kinderen en baby's. Deze crème biedt bescherming tegen UV-straling en zonneallergie en is zacht voor de gevoelige huid.

 

Natuurlijke zonnebrandproducten

In reguliere zonnebrandproducten zitten chemische filters die door je huid worden opgenomen en in je bloedbaan terecht komen. Je kunt daarom het beste kiezen voor natuurlijke filters die op de huid blijven liggen en die niet schadelijk zijn voor jezelf en het milieu. Onze zonnebrandcrèmes bieden bescherming voor het hele gezin en ook nog eens voor onze aarde!

Wij hebben namelijk natuurlijke zon beschermingsproducten
✔ zonder parabenen
✔ zonder SLS/SLES
✔ zonder minerale oliën (paraffine, vaseline, petrolatum)
✔ zonder siliconen, propyleenglycol en genetisch gemodificeerde plantextracten
✔ zonder proefdieren en dierproeven
✔ met een natuurlijk UV-filter dus veilig voor onze oceanen en riffen
✔ met super verzorgende ingrediënten

 

Zonnebrandcrème in spuitbussen

Speciale aandacht nog even voor zonnebrandsprays in spuitbussen. De spuitbussen bevatten een gas wat gemakkelijk in te ademen is en daarom extra schadelijk en irriterend kan zijn voor huid, ogen en longen. Het is veel beter om een zonnebrandspray met een pompflacon te gebruiken.

 

Wil jij ook graag iets meer weten over natuurlijke verzorgingsproducten? Schrijf je in voor de gratis minicursus en kom er achter wat je op je huid smeert! Voor de nieuwsbrief van Biostijl klik je hier en je ontvangt daarna de nieuwste acties, tips en nieuwtjes


  

Bedrijfsgegevens

Biostijl

Terpwei 1
9114 AB Driezum
info@biostijl.nl
0519-295088 of 06-53715371
KvK-nummer: 66646499
BTW-nummer: NL001426888B08
Bankrekeningnummer:
NL31KNAB 0400 6831 64
 

 

 

facebook 3

 

instagram

 

pinterest

menu mobile

nieuw logo biostijl