• 06-53715371
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Natuurlijke tandpasta voor een betere mondverzorging

Wat is er nu aantrekkelijker dan een mooie glimlach? Daar heb je natuurlijk wel een gezond gebit voor nodig.

Een gezond gebit geeft een mooie glimlach

Wat is er nu aantrekkelijker dan een mooie glimlach? Daar heb je natuurlijk wel een gezond gebit voor nodig. Ikzelf ben enorm zuinig op mijn gebit, je moet er nu eenmaal je hele leven mee doen en naarmate je ouder wordt, verliest je gebit wat van zijn weerbaarheid. Dat wetende wil ik beslist geen tandpasta die SLS, microplastics of andere nare stoffen bevat. Deze stoffen tasten niet alleen je tanden aan, maar ook een gezonde mondflora. En wanneer je geen gezonde mondflora hebt, krijgen bacteriën en virussen de kans om je slijmvliezen, tandvlees, en tanden en kiezen aan te tasten.
 
 

Een gezonde mondflora 

Zoals je misschien wel weet, bevinden zich in onze mond van nature allerlei schimmels, virussen en bacteriën. Het mondslijmvlies heeft de taak om je mond daartegen te beschermen. Raakt het mondslijmvlies geïrriteerd, dan kan het minder goed zijn werk doen, wat vervelende gevolgen kan hebben. Er kunnen namelijk allerlei mondproblemen ontstaan. De problemen die kunnen ontstaan, zijn terugtrekkend tandvlees, rood en bloedend tandvlees, aften en ontstekingen in je mond en keelholte. Maar dat niet alleen, je kunt ook nog last krijgen van een droge mond of van een slechte adem.
 
 

SLS in tandpasta en alternatieven hiervoor

Je kunt het jezelf eigenlijk niet voorstellen, maar in conventionele tandpasta’s wordt SLS ( sodium lauryl sulfaat ) gebruikt als vulstof, wat zeker voor problemen in de mondflora kan zorgen. Er zijn nl. bewijzen dat SLS het mondslijmvlies vreselijk kan irriteren. Gelukkig bestaan er steeds meer alternatieven voor tandpasta’s met SLS. En geen zorgen, tandpasta’s zonder SLS reinigen en verzorgen net zo goed als die met SLS. Wanneer je voor het eerst een tandpasta gebruikt zonder SLS, zul je merken dat de tandpasta minder schuimt. Het is namelijk het SLS dat hiervoor zorgt. Dat kan wat vreemd zijn, maar je zult er snel genoeg aan wennen als je merkt dat de tandpasta zonder SLS je een veel schoner en gezonder gevoel geeft.
 
 

Ayurvedische tandpasta met 24 verschillende planten en kruidenextracten

Bij Biostijl hebben we diverse producten voor een gezonde mondhygiëne, zoals een ayurvedische tandpasta zonder fluoride. Deze tandpasta, met maar liefst 24 verschillende soorten planten en kruidenextracten, is gebaseerd op de ayurvedische filosofie. Het is een vrij unieke tandpasta die onder andere muntolie, neem, kruidnagel, zoethout, geelhout, granaatrappel en barleria bevat. Deze ingrediënten vinden we niet zo snel in de reguliere tandpasta’s. De kleur van deze tandpasta is wit, de geur lekker fris en muntachtig, de textuur is ronduit heerlijk te noemen! Verwacht geen schuimende massa, maar hij doet uitstekend werk. Je tandvlees wordt gezonder en je tanden en kiezen voelen heerlijk schoon en glad aan.
 
 

Biologische tandpasta met zwarte komijn

Ook hebben we een biologische tandpasta zonder fluoride met zwarte komijn. Laat je niet op het verkeerde been zetten door de zwarte komijn (nigella), deze is niet verwant met de gewone komijn die we uit de keuken kennen. Zwartekomijnolie is bekend vanwege zijn geneeskrachtige eigenschappen. Als zaad wordt zwarte komijn vooral gebruikt als smaakmaker. Het heeft een mild-zoete smaak.
 
 
 

Geen agressieve ingrediënten in je tandpasta

Iedereen wil graag mooie, witte tanden, maar... waar velen zich wagen aan chemische manieren om je tanden wit te maken, oftwel te bleken, hebben wij daar onze bedenkingen over. Wij willen liever geen agressief bleekmiddel waar je tanden zeer gevoelig van schijnen worden en dan hebben we het nog niet eens over de prijs. Onze natuurlijke tandpasta's houden de mondflora in balans, voorkomen verkleuringen van de tanden en de opeenhoping van tandplak, zodat gaatjes voorkomen worden. Lekker milde tandpasta die niet schuurt door bijvoorbeeld microplastics. Ja...je leest het goed. De reguliere tandpasta's bevatten ook nog eens microplastics.

 

 

Gelukkig steeds minder troep in tandpasta

Gelukkig worden de consumenten steeds kritischer, zodat de kentering al bezig is. De fabrikanten kunnen er niet meer omheen. Ze stoppen minder rotzooi in hun producten, dat betekent echter niet dat hun tandpasta natuurlijk of biologisch te noemen is. . Maar iedere stap voorwaarts is er één. Dus als alle fabrikanten meewerken om hun tandpasta natuurlijker te maken, raakt onze aarde al een stuk minder vervuild!

 

 

Ook mondwater voor de dagelijkse mondhygiëne

Niet alleen tandpasta maar ook mondwater kan een uitstekende bijdrage leveren aan een gezonde mondflora. Mondwater ondersteunt de mondhygiëne en zorgt voor een frisse adem, en ons natuurlijke mondwater bevatten geen toegevoegde fluoride en sulfaten (SLS/SLES). Mondwater zorgt ervoor dat er geen bacteriën kunnen nestelen in je mondholte. Het natuurlijke mondwater, van Provida, voorkomt bovendien ontstekingen van het tandvlees en keelontsteking, terugtrekkend tandvlees en parodontose. Dit mondwater is een concentraat waarmee je tot 1,5 liter mondwater kunt maken.

 

 

 

Tanden poetsen met ayurvedische tandenpoetsolie

 Ayurveda is een traditionele geneeswijze in India waarbij veelvuldig gebruik gemaakt wordt van geneesmiddelen op basis van kruiden en mineralen. Met onze ayurvedische tandenpoetsolie krijg je een compleet nieuw gevoel in mond- en tandverzorging. Lekkere gearomatiseerde plantaardige oliën in plaats van schuim. Puur natuur! Dit product is een unieke ervaring in holistische mondhygiëne: langdurig frisse adem en gezond tandvlees. Waardevolle biologische oliën voorkomen de vorming van tandsteen, tandbederf en parodontitis. Ze activeren een natuurlijk zelfreinigend proces in de mond zonder de gevoelige slijmvliezen te verstoren. Ook geschikt voor oil pulling, wat je weersend verhoogt. 

 

 

 

 

 


  

Bedrijfsgegevens

Biostijl

Terpwei 1
9114 AB Driezum
info@biostijl.nl
0519-295088 of 06-53715371
KvK-nummer: 66646499
BTW-nummer: NL001426888B08
Bankrekeningnummer:
NL31KNAB 0400 6831 64
 

 

 

facebook 3

 

instagram

 

pinterest

menu mobile

nieuw logo biostijl